ΣΧΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

Στην Κρήτη, στον ευλογημένο αυτό το τόπο, άνθρωπος και μέλισσες συνεργάζονται για αιώνες, παράγοντας μοναδικά γευστικό, θυμαρίσιο μέλι. Το Μελοποιείον Φυλλαδιτάκης εκτιμά, σέβεται και τιμά την κρητική παράδοση μελισσοκομίας, παράγωντας 100% αγνό, 100% βιολογικό μέλι των παιδικών μας αναμνήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το Μελοποιείον Φυλλαδιτάκης

Το Μελοποιείον Φυλλαδιτάκης είναι μία κρητική οικογενειακή επιχείρηση μελισσοκομίας και παραγωγής αγνού θυμαρίσιου μελιού με διάρκεια σχεδόν 50 χρόνων. Η επιχείρηση έχει ισχυρή παρουσία στον κλάδο, χάριν στην σταθερά άριστη ποιότητα προϊόντων που διαθέτει στην αγορά. Η διαχρονική ποιότητα των προϊόντων οφείλεται στην πρωτογενή ύλη της ευλογημένη κρητικής γης και στην δέσμευση των παραγωγών να αξιοποιείται στο μέγιστο η σοφία της παράδοσης με την τεχνογνωσία του σήμερα.

Ο Παύλος Φυλλαδιτάκης, μελισσοπαραγωγός 2ης γενιάς, μεγάλωσε με αυτήν την αδιαπραγμάτευτη φιλοσοφία και τώρα στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης, φιλοδοξεί να συνεχίσει να παράγει θυμαρίσιο μέλι εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας μόνο παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής.

man-hillside-honeycomb

Μία κρητική οικογενειακή επιχείρηση μελισσοκομίας και παραγωγής αγνού θυμαρίσιου μελιού με διάρκεια σχεδόν 50 χρόνων.

ΜΕΛΙ

Βιολογικό Μέλι Εξαιρετικής Ποιότητας

To μέλι αποτελεί μία από τις βασικές τροφές (κατηγορία super food) της διεθνούς αναγνωρισμένης, κρητικής διατροφής, η αξία της οποίας αναφέρεται σε μεγάλο εύρος βιβλιογραφίας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Εξέχουσα θέση, ανάμεσα στις διάφορες ποικιλίες που κυκλοφορούν, κατέχει το θυμαρίσιο μέλι. Πρόκειται για ένα έντονα αρωματικό μέλι, με ανοιχτό λαμπερό χρώμα, εξαιρετικά ευχάριστη γεύση και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Χάρη στην εξαιρετική ποιότητά του, τονώνει τον οργανισμό και βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

honey-jar-beehive

Κρυσταλλώνει μέσα σε 6 με 18 μήνες από την παραγωγή του, ανάλογα πάντα με την ποιότητα και τις συνθήκες στις οποίες διατηρείται. Στην Ελλάδα το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται η καλύτερη κατηγορία αμιγούς μελιού και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο.Απαραίτητη προϋπόθεση για την πλούσια και καθαρή γεύση καθώς και την διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών του μελιού, είναι η συνέπεια στην εφαρμογή των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής του. Και αυτό αποτελεί εδώ και χρόνια το φανερό μυστικό του Μελοποιείου, για να εξασφαλίζεται κάθε χρόνο, βιολογικό μέλι εξαιρετικής ποιότητας.

honeycombs-stacked